fbpx

On top of Rome

Vatikanen Rom Tavla DWdesign
Dimensioner N/A
VÄLJ STORLEK

30×30, 40×40, 50×50

Upplösning

5142px x 5142px

VÄLJ MATERIAL

Papper (165g), Dibond, Plexiglas (10mm)

Peterskyrkan i Vatikanstaten, Italien | Det var ett och annat trappsteg som behövde bestigas innan jag nådde den högsta utkiksplatsen i Rom.

299.00kr1,899.00kr inkl. moms

(välj ingen upphängning för papper)

När du vill lämna en kant synlig runt motivet. Framhäver materialet och förstärker materialkänslan som motivet är framkallat på.
Denna funktion lämnar 4cm kant runt om motivet. Bilden framkallas alltså mindre än vald storlek.

Peterskyrkan i Vatikanstaten, Rom, Italien

Kvällen innan jag tog denna bilden träffade jag på en svensk familj utanför Peterskyrkan, det var rätt sent och dom undrade vad jag höll på med när jag flyttade runt mitt stativ som en galning. Familjen hade varit nere en hel vecka för att försöka se och uppleva allt vad Rom hade att erbjuda. Efter en stund så klämde någon fram att påven visst skulle hålla tal dagen efter, vid 13 tiden. Jag sken upp och kände att det hade varit rätt gött att lyssna på den sköningen, i alla fall en gång i livet.
Nästa dag var jag tillbaka på Roms gator med en fullpackad ryggsäck och ett glatt humör. Jag satte sikte mot Vatikanen för att hinna fram innan gubben tog plats. Jag gick o gick, spanade in alla vackra gamla byggnader och trevliga människor. Men sen hände det som inte fick hända…jag gick vilse. Husen var höga och parkerna stora, men jag gav inte upp. Sliten och stressad började jag närma mig den största kyrkan i världen. Men ju närmare jag kom desto fler människor mötte jag, människor som gick i den motsatta riktningen. Och när jag väl vände upp på den gigantiska långa rakan som leder upp till kyrkan möttes jag av tusentals människor som var påväg bort. Jag fick aldrig se Franciskus.

//Victor Peterson